Byg en snemand – det er sjovt!

Ihhhhhhh det er blevet rigtig snemandsvejr, for sneen daler ned fra himlen. Det betyder at nu skal der skovles masser af sne, og ungerne vil elske det, og jeg kan næsten høre deres iver i stemmen når jeg i eftermiddag griber sneskovlen: Åhhhhhhh mor skal vi ikke bygge en snemand?

Hvilken snemand skal det være?

Selvfølgelig skal der være tid til at bygge en snemand, faktisk elsker jeg at bygge snemænd, og det er god motion at bygge en snemand, og haven må gerne blive pyntet med ikke kun én snemand, men gerne flere. Sidste vinter husker jeg, at vi havde 4 snemænd i haven. Vi havde den store traditionelle snemand bygget af en kæmpe snekugle der næsten ryddede halvdelen af den fine hvide sne, oven på den store kugle placerede vi en mindre og til sidst en lille sneboldt som var hovedet, hvorpå der blev placeret hat, kogler til øjne, gulerod til mund og et par pinde tegnede en glad mund, og desuden blev snemanden støttet af en stor tyk pind.

Snemand frostsne med vand

En dag børnene gerne ville bygge en snemand, var der frostvejr og absolut ikke god tøsne til at trille fine snebolde af til snemandens krop, det var lidt træls nu vi var kommet i alt vintertøjet og opsat på at få bygget en snemand til haven. Hmmmmm hvad gør man så? Bob, bob, bob heldigvis havde vi nogle store murespande, her blev skovlet sne i, som blev stampet. Herefter hældte vi vand over og vupti med det frostvejr havde vi med de store murespande formet underkrop, overkrop og hoved.

Snemand Klovn

En af de snemænd der sidste vinter pyntede vor have var en sneklovn, som bliv bygget en af de dage hvor vi havde frostvejr, og derfor blev klovens krop formet i spande med stampet sne tilsat lidt vand.  På hovedet fik Snemand klovn tre-farvet klovnehår, en sjov næse og en spraglet tørklæde. Ihhh det var en rigtig farverig klovne snemand som rigtig lyste op i haven.

Billeder af snemand

Hen over årene er der lavet mange snemænd, og absolut en af de udelege vi altid får taget billeder af om vinteren.

Billeder af snemand

vinter snemand ideer

snemand kreative byg ide

snemænd - Kreativ med ungerne

Snemand frostsne med vand

lav en snemand

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: