Adventskrans

Der er mange danskere som gør meget ud af deres adventskrans, og hos os er det på samme måde, for en adventskrans er jo noget der viser vejen hen til den store aften. Der er mange måder at lave en adventskrans på, og jeg vil ikke kaste mig ud i den øvelse at beskrive det, for det er der så mange andre der gør, og også de mennesker der må ty til at kopiere hvad andre mennesker finder ud af (de kan simpelthen ikke få en ide selv, og må lytte til hvad andre gør for at skabe noget – trist, og de bor endda tæt på hvor vi bor) – selv sådanne mennesker skal bruge en adventskrans.

Hvorfor vi bruger en adventskrans hver år

Det er nok mest fordi vi har børn, og de elsker at man kan tælle lys (ok, der er 4 lys i en adventskrans, så det er nemt) på vores adventskrans, og så ved de at der er så og så langt når de f.eks. kan se på vores adventskrans at der nu er brændt 2 lys, og så betyder det at vi er halvvejs.

En adventskrans dufter af jul og gran

En anden ting ved en adventskrans er naturligvis den dejlige duft der kommer fra den – hvis man bruger gran til sin adventskrans som vi gør hvert år. Nogen gangen lugter den lidt for godt sådan en adventskrans, og det er når man glemmer at lyset altså brænder ned til den dejlig tørre gran i slutningen af måneden. Det har vi prøvet een gang, og der gik ganske enkelt ild i vores adventskrans, og jeg skal da lige love  for at vi fik den slukket med alt hvad der var at finde af væske – faktisk var den en ganske god vin der blev ofret for at slukke den adventskrans. Sørgeligt, men godt at der ikke skete mere, og det eneste der måtte smiddes ud var vores adventskrans, og så den gode vin.

Derfor, husk at en adventskrans kan brænde, og nogen gange brænder den for meget – så husk, ikke lade sådan en adventskrans stå for sig selv, for det kan give nogle dumme juleminder.

Hvordan pynter du din adventskrans?

Vi kan gode lide at pynte vores adventskrans simpelt og uden alt for meget flimmer, glimmer og andet lækkert juleglimmer. Noget flot gran, og et par “røde” æbler, og så nogle gode kraftige lys der kan brænde længe (så de ikke når bunden på den flotte adventskrans for hurtigt). Det er hvad vi bruger når vi skal lave vores adventskrans.

Men hvad med dig – hvad bruger du til at pynte din adventskrans?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: