• Home
  • Jul

Adventsgaver – fire gaver, der gør ventetiden kortere og julen hyggeligere

Jeg har skrevet en side her på bloggen om advent, men udover den mere kirkelige betydning af de fire søndage i december optil juledag, så er advent for mange også de dage, hvor man får adventsgaver af enten julemanden, nissen, forældrene eller en anden man har kær.

Gode idéer til adventsgaver

Adventsgaver minder om pakkekalenderen og sokkegaver, men er ofte større, da der ”kun” er fire adventsgaver. En god adventsgave til et barn er en gave, der kan bruges til at få tiden indtil juleaften til at gå lidt hurtigere. Det kan f.eks. være en julefilm, et lille stykke legetøj eller måske en malebog. En anden god adventsgave kunne være noget papir til at lave julepynt af, eller et ark med kravlenisser, der kan klippes ud og sættes op.

Jeg ved ikke hvorfor man giver adventsgaver, men det er vel en slags forskud på julegaverne og samtidig en måde at fejre på at der nu er en uge mindre til juleaften.

Adventsgaver til voksne

Julen er børnenes fest, men derfor kan de voksne jo godt nyde godt af traditionerne. Hvorfor ikke give dine forældre adventsgaver? Eller hvad med kæresten? Det er nemt at finde fire små gaver til voksne, som vil glæde hver søndag frem til juleaften. En voksen adventsgave behøver ikke være så håndgribelig, det kan f.eks. være et hjemmelavet gavekort til opvask, rengøring, madlavning eller lign. Eller hvad med at give en biograftur eller en middag i byen i adventsgave til kæresten, konen eller manden.

Hvad er dine bedste tips til adventsgaver?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: