Advent – 4 søndage op til jul

Ordet advent kommer fra latin og betyder ankomsten. Advent kommer fra den kristne kirke og bruges om de 4 søndage op til jul (hvis juleaften falder på en søndag, er denne 4. søndag i advent). 1. søndag i advent er kirkeårts nytårsdag og altså begyndelsen på et nyt kirkeår.

Vi fejrer advent på mange måder. Mange går i kirke de fire søndage i advent og rigtig mange tænder et lys i en adventskrans hver søndag i advent. Mange børn får en adventsgave hver søndag i december måned. Adventen er en god måde at tælle ned til juleaften på, hvad enten det er ved at gå i kirke eller via adventsgaver og lign.

Advent er ventetid

Rent historisk er adventen en tid, hvor vi skal vente og mentalt forberede os på julen og dennes budskab. Adventen er faktisk hvad fasten er for påsken. Men der er vist ikke meget faste over adventen mere. For mig kan julen ikke komme hurtigt nok, men jeg kan sagtens se ideen i at advent skal holde os lidt i ro og minde os om at vi skal vente og glæde os til julen. I dagens Danmark kunne vi nok alle trænge til at slappe lidt af og nyde adventen og dens ro.

Hvordan bruger du de 4 søndage i advent? Er det afslapnings- og ventetid eller er det blot yderligere stress og planlægning op til jul?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: