Fuglebad i granit: Et stærkt og holdbart fuglebad der vil holde i mange år fremover

Hvis du er på udkig efter et stærkt og holdbart fuglebad der vil holde i mange år fremover, uanset hvad det barske danske vejr byder dig og haven, er et fuglebad i granit eller sten det rigtige valg.

Når du vælger et fuglebad, kan det være fristende at vælge en billigere mulighed. Men med uforudsigeligt vejr i Danmark kan du muligvis opleve, at på blæsende dage eller ved storm, at dit fuglebad vælter og kan få permanente skader.

På grund af dens vægt er granitfuglbade stærkere og har en tendens til ikke at skrælle af eller revne, selvom de skulle få nogle skader så vil det kun vil tilføje badet stil, når det bliver ældre.

Du kan også købe et fuglebad lavet af konstrueret granit som er granit blandet med resin for at hjælpe med at styrke revner, huller eller brud, der forekommer naturligt. Denne proces øger holdbarheden af dit ​​fuglebad.

 

Fuglebad i granit er også en god mulighed, hvis du vil afgive en mondæn stil i din have. De findes i forskellige stilarter og har ofte fine udskæringer og andre designs. For en traditionel have vil et klassisk granitfuglebad være ideelt, og hvis du vil have noget mere moderne til en byhave, er et moderne bad med geometriske detaljer perfekt.

Granitfuglbade er normalt grå, men der også farvede bade tilgængelige, såsom fuglebad lavet af beton, der er blevet blandet med mosaikflis eller færdiggjort med forskellige glasur. Hvis badet er meget poleret, kan fuglen have vanskeligt ved at få fodfæste, så læg et par sten til bunden af ​​skålen for at give dem et sted at sidde, når de drikker og bader.

Sådan beskytter du dit fuglebad i granit

Granitfuglebadet kræver kun lidt og enkelt vedligeholdelse for at sikre, at det varer så længe som muligt. Alger kan vokse på porøs granit, hvis det ikke rengøres regelmæssigt. For rensning af granit dit fuglebad kan du bruge en mild klorinopløsning og vaske det med en stiv børste.

Sørg for at skylle fuglebadet grundigt, så der ikke er spor af klorin, der kan skade dine fuglene og lad det tørre i solen, som vil nedbryde kloresterne, før du fylder vand på badet igen. For at forhindrer alger i at vokse skal du placere dit bad i skyggen.

 

I meget koldt vejr kan granit og andre stenfuglebade desværre blive udsat for skader. Vand kan sive ind i porerne, og ved frost vil vandet ekspandere, hvilket kan forårsage små revner. For at forhindre dette bør du en gang om året forsegle dit fuglebad med en granitforsegler, der forhindrer sten i at absorbere det meste af vandet.

Forsegling af et granitfuglebad

  • Inden du forsegler dit fuglebad, skal det være helt rent og tørt.
  • Fjern stykker af smuldrede eller flossede sten.
  • Brug et silikone tætningsmiddel langs store klare spækker og lad det tørre i et par timer.
  • Brug en lille pensel til at påføre to lag ikke-giftige granitforseglingsmiddel, der er sikre for dyr og fugle.
  • Du skal lade fuglebadet stå i 3 eller 4 dage, før du fylder på med vand igen.

Hvis du er bekymret for, at dit stenfuglbad bliver beskadiget ved frysning, er din eneste mulighed at bringe det ind og opbevare det der om vinteren. Hvis du ikke har passende opbevaring, skal du pakke dit bad med fast plastik, som presenning eller tunge affaldsposer, og flytte det til et beskyttet sted i din have.

Men det er ikke altid passende at beskytte eller fjerne dit fuglebad, da fugle har brug for vand i de køligere måneder, da deres naturlige ressourcer kan fryses. Så du kan bruge en fuglebadsvarmer eller  alternativt et fuglebad med varme, når temperaturen falder til under nul.

Granitfuglebade kan være dyre, og hvis du køber online, skal du kontrollere omkostningerne til fragt og emballering, da det nogle gange kan øge prisen. De er også meget tunge, så find ud af, om dit fuglebad kan leveres direkte til det sted, hvor du vil sætte det i din have.

Hvis du planlægger en fuglevenlig have, er et fuglebad i granit en stor men god investering. Og hvis du tager dig godt af det, vil det give dig glæde i mange år. Du vil se fuglene besøge det og pjaske i det vand, du har givet dem.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: